Cop de mar

Cop de mar

On som

39°32'N 3°20'E


Sobre què escrivim


Darreres entradesEspañol

El vaixell

El disseny triat és Mary Read de George Buehler. Mary Read és un veler de 18 peus (5,5 m) d'eslora i poc més de 6 peus de màniga (1,9 m). George Buehler va ser un dissenyador nord-americà els dissenys del qual es van caracteritzar per ser simples, robustos i a l'abast del constructor aficionat, tant per tècniques utilitzades com per economia de materials. George va escriure:

"Qualsevol a qui li agradin els vaixells de fusta tant com per a considerar construir-ne un sap quines són les fustes més usades (...) No em limitaré a repetir quins són els materials més acceptats de construcció de iots (...) Si estudies els vaixells de treball, com a remolcadors, transbordadors, barcasses i barques de pesca, descobriràs que pràcticament tots van ser construïts a partir de les fustes del país. 1"

Configuración CutterConfiguración Goleta
Mary Read: Cúter i Goleta.


Mary Read és un dels dissenys de velers més petits de Buehler. El dissenyador va proposar dues configuracions, cúter i goleta, la primera aparellada amb vela cangrea i la segona amb una vela marconi i una cangrea. Vam triar la configuració de cúter per la seva simplicitat. El vaixell és suficientment petit com per a ser remolcat. Té una estructura simple.

Tiene una estructura simple lo que teóricamente facilita su construcción. La quilla es corrida y el casco es de pantoque vivo lo que simplifica la construcción de las cuadernas.

Configuración Cutter
Diseño con cabina.


Referències:

  1. Buehler's Backyard Boatbuilding