Ja va passar l'estiu i amb els primers dies de la tardor posam la darrera post del folre. El temps va canviant i ajustam el menú matinal per alguna cosa que aporti una mica més d'energia: entra en joc el camaiot amb formatge.

Mentre preparam els longitudinals de fons anam pensant en la finalització del buc, rematar imperfeccions i sobretot, calafatar. En la construcció de buc llis les posts es col·loquen vora contra vora i per a assegurar l'estanquitat s'introdueix entre les juntes estopa i brea. Una tècnica antiga en perill d'oblit que amb afecte i malgrat la nostra manca de destresa i desconeixement, intentarem abordar.

I entre qüestions immediates, la imaginació es dispara i ja pensam en les veles Serà possible cosir-les a mà? Torna la idea de la motorització elèctrica: la il·lusió de solcar les costes de Mallorca d'una forma absolutament neta.

Els matins del Pla de Mallorca es tornen boirosos i en poc temps vents més frescs començaran a colar-se per les finestres esgavellades de la nostra improvisada drassana. Ja manca menys.