Després de moltes anades i tornades pel moll i hores de reflexió, hem triat un disseny: Mary Read de George Buehler. Mary Read és un veler de 18 peus (5,6 m) d'eslora i poc més de 6 peus (1,9 m) de màniga. És una embarcació petita, robusta i probablement senzilla de construir, una elecció prudent per a gent que recentment comença

El disseny es presenta en dues versions cúter i goleta, la primera aparellada amb vela cangrea i la segona amb una vela marconi i una cangrea. Una vegada més va prevaler el criteri de prudència i ens decantem per la segona versió perquè a la inexperiència com a constructors haviem de sumar la inexperiència com a navegants.

Configuración Cutter Configuración Goleta
Mary Read: Cúter i Goleta.


Les formalitats requerides per l'administració ens varen obligar a cercar un enginyer naval per a revisar el projecte. La veritat és que esperàvem trobar-nos amb un senyor encotillat amb cara de pocs amics i en lloc d'això vàrem tenir la oportunitat de fer feina amb un tècnic entusiasta amb qui vàrem poder compartir llargues hores de discussió i aprenentatge. Al disseny original vàrem afegir una cabina i vàrem retocar alguns detalls amb aquest resultat:

Configuración Cutter
Disseny amb cabina.


Característiques:

  • LOA: 6,95 metres (22'10")
  • LOD: 5,59 metres (18'3")
  • Màniga: 1,92 metres (6'3")
  • Puntal: 1,25 metres (4')
  • Desplaçament: 1600 kg
  • Superfície vèlica màxima: 15 m2

El buc d'un vaixell pot adoptar diverses formes. Els bucs de desplaçament, és a dir aquells que en navegar romanen parcialment submergits, solen presentar dos tipus de perfil segons si el pantoc, que és la zona d'unió entre el fons i els costats del buc, sigui suau o en forma d'aresta. Quan el pantoc és una aresta el buc s'anomena de pantoc viu i és el tipus de forma del disseny del nostre vaixell. Els bucs de pantoc viu tenen diversos avantatges i potser alguns desavantatges. Entre els avantatges tenim la simplicitat de construcció i és aquesta la raó per la qual hem triat aquesta forma.