Els angles de les quadernes s'uneixen mitjançant una peça longitudinal que travessa tot el pantoc. En un casc de pantoc viu aquesta peça és un element estructural important, ja que en ella s'uneixen els costats i el fons. Fins al moment aquestes han estat les peces de més difícil construcció i ens va portar diversos mesos fins a tenir-les finalment en posició.

Els longitudinals del pantoc es corben en dos plans. En el disseny original el perfil del longitudinal era més o menys vertical i curvatura més gran era en el pla horitzontal. En el disseny definitiu es va optar per un perfil més o menys horitzontal, ja que es va considerar que l'espai per a clavat de l'entaulament de fons era escàs. Tanmateix, això va resultar en una dificultat de construcció molt major, perquè la peça s'havia de corbar en el pla de major superfície.

Per a la construcció es va utilitzar laminat amb epoxi de quatre capes d'un centímetre de gruix degudament solapades amb el que es va obtenir una única peça per a cada costat.